Megközelíthetőség

  • 7622 Pécs, Nyírfa u. 24.6
  • Tel.: 72 / 315-331
  • Fax.: 72 / 510-659

 

Az RG-Net Kft. munkáinak minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer szavatolja.

Gyors kapcsolat

Hirlevél
RG Cégcsoport

RG Net Kft. - hálózati eszközök, gyengeáramú villamosság, megfigyelő kamerákRG Net Kft.

www.rgnet.hu

RG Networks Kft.RG Networks Kft.

www.vannet.hu

MV NetSystemsMV NetSystems

mvnetsystems.hu

RG StúdióRG Stúdió

www.rgstudio.hu

 

Ipari hangosítás

 

Irodáknál, iskoláknál, gyárépületeknél, pályaudvarokon nagyon fontos szerepet játszik a tömeges információközlés, melyre megoldást nyújt az ipari hangosítás. Ezek a rendszerek kültérre, beltérre egyaránt szerelhetőek központilag vezérelhetőek előre felvett szövegeket, reklámokat képesek tárolni, de természetesen élő hang bemondására is alkalmasak. Ezek a rendszerek összeköthetők a tűzjelző rendszerrel, így akár az előre beprogramozott evakuálási szöveg indul el automatikusan tűz esetén.

Funkcionalitás, vagy komfort célokat egyaránt szolgálhat az épülethangosítás. A célok közt szerepelhet a hangbemondás, szórakoztatás, de speciális rendezvények, vagy konferencia hangosítása is.

A beszéd érthetőségének, torzításmentességének, a zene élvezhetőségének érdekében a megfelelő hangminőség biztosításának elérését az épület adottságaihoz legjobban igazodó rendszer tervezésével, valamint minőségi, megbízható termékek telepítésével javasoljuk.

Volt már olyan konferencián, ami nagyon érdekelte volna, de a rossz és elavult minőségű hangosítás miatt élvezhetetlen volt az előadás? A rossz élmény máig kíséri és többet nem is fog elmenni ilyen előadásra?

A profi hangosítás titka!


Első körben meg kell határozni, hogy mire fogja használni és mit szeretne elérni. Mert csak a precíz felmérést követően tudjuk az Ön számára a legmegfelelőbb hangosítási rendszer kiépíteni.
Az épületek komfortjához már hozzá tartozik a magas színvonalú ipari hangosítás. Hangosítást jelenleg két alapvető célzattal szoktak tervezni az épületekbe:
 

Szórakoztatás:
olyan épülethangosítás kialakítása, amely zenét, hangbemondást szolgáltat üzemszerű működés során, azaz a szórakoztatás a feladata (bevásárlóközpontok, várótermek, éttermek vagy akár az otthonunk), valamint az elektronikus tűzjelző rendszerekkel összhangban veszély esetén (tűz esemény) az épület hatékony és biztonságos evakuálását szolgálja.

Konferencia hangosítás: épületen belüli hangosítások megvalósítása (konferencia, értekezlet, esküvő), amelyekhez elegendő egy terem, vagy egy kisebb épületrész mobil hangosítása, megfelelő akusztikai paraméterekkel, amelyet a mindenkori esemény és annak szereplői szabnak meg. (rendezvény, vagy konferencia hangosítás elnevezéssel illetik)

Biztosíték a torzításmentességre!

Mindkét megoldás tudatos előrelátó tervezéssel tökéletesen kialakítható és ezzel hosszú távon az épületet és annak használóit szolgálhatja. A minőség a hangrendszerek esetében hatalmas különbségeket rejt magában, a beszéd vagy zene érthetősége, hangereje, torzítása vagy éppen torzításmentessége múlhat rajta. Mindannyian tapasztalhatták, mikor egy bevásárlóközpontban unottan bemondott szöveget képtelenek voltak értelmezni. Az ilyen esetek elkerülése végett célszerű ezt a szakágat is az épületek kivitelezésekor megterveztetni.

Komplex lehetőségek a hangosításban!

A komplexitás jegyében vállaljuk a hangosítási rendszerek megtervezését az épületek  tervezésekor, valamint már meglévő ingatlanok esetében az épület meglévő adottságaihoz legjobban igazodó rendszer tervezését. A rendszer rendeltetését – milyen feladatra szeretnénk a rendszerünket - a tervezéskor kell meghatározni, mivel a kiválasztott berendezéseket ehhez kell igazítani. Az egyes eszközök között műszaki paraméterekben és gazdasági költségek tekintetében is igen jelentős eltérések adódhatnak. A nem jól kijelölt feladat, pedig egy használhatatlan rendszert eredményezhet.
 
Ha szeretné, hogy mindenki jól hallja, keressen bennünket!