Megközelíthetőség

  • 7622 Pécs, Nyírfa u. 24.6
  • Tel.: 72 / 315-331
  • Fax.: 72 / 510-659

 

Az RG-Net Kft. munkáinak minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer szavatolja.

Gyors kapcsolat

Hirlevél
RG Cégcsoport

RG Net Kft. - hálózati eszközök, gyengeáramú villamosság, megfigyelő kamerákRG Net Kft.

www.rgnet.hu

RG Networks Kft.RG Networks Kft.

www.vannet.hu

MV NetSystemsMV NetSystems

mvnetsystems.hu

RG StúdióRG Stúdió

www.rgstudio.hu

 

Hírek


Államtitkári látogatás a kamarában

<<< Vissza
 
2012.05.04

Az RG-Net Kft. ügyvezetője kamarai tagként és az innováció iránt elkötelezett harcosként meghívást kapott, hogy elmondja véleményét az innováció finanszírozása, az innovációs járulék, a meghirdetett pályázati tervek és az innovációs stratégia kérdéseiben.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Lafarge Cement Magyarország Kft. szervezésében csütörtökön Pécsre és Királyegyházára látogatott dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzeti Gazdasági Minisztérium stratégiáért és innovációért felelős államtitkára.
Az államtitkár reggel megtekintette a működő cementgyárat, ahol szakmai és műszaki vezetők a termelési, piaci és export terveket is bemutatták a minisztériumi vezetőnek.

innováció, innovációs járulék, innováció finanszírozás, innovációs pályázatok, RG-Net, rgnet, egyedi hardver és szoftverfejlesztésA gyárlátogatás után a kamara székházában dr. Kéri István kamarai elnök bevezető gondolataival, szakmai innovációs fórummal folytatódott a program. A megbeszélésen az innovációs osztály szakemberei mellett kamarai tagvállalatok (Kontakt-Elektro Kft., Hisztopatológia Kft., Hauni Hungária Kft., Riglersystem Európa Kft., Soft-Flow Kft, RG Net Kft., valamint új önkéntes kamarai tagként a Lafarge Cement Magyarország Kft.) vezetői, innovációs szakemberek fejtették ki véleményüket az innováció finanszírozása, az innovációs járulék, a meghirdetett pályázati tervek és az innovációs stratégia kérdéseiben.

A résztvevők elsősorban az alábbi területeken javasoltak változtatást:

  • a pályázati források a versenyelőny megtartásához szükségesek
  • a biotechnológia nemzetközi piacai jók, de hazai piacépítésre és fejlesztésre is szükség van
  • a pályázati adminisztráció a bevezetett változások ellenére lassú és nehézkes
  • hiányzik az egységes innovációs stratégia, amely a főbb prioritásokat megvilágítja.


Dr. Cséfalvay Zoltán elmondta, hogy az NGM újabb pályázatokat készít elő, várhatóan 76 milliárd Ft értékben írnak ki innovációs pályázatokat, elsősorban kkv-k számára. Készül az innovációs stratégia, amely remélhetőleg még az ősszel megjelenik. Zárásul arra bíztatta a résztvevőket, hogy a kamara legyen a szakmai vélemények fóruma, juttassa el rendszeresen a kritikai és építő észrevételeket a minisztérium részére.

 

Forrás: A Pécs-Baranyai Kereskedlemi és Iparkamara www.pbkik.hu hivatalos weboldalán megjelent azonos című cikke.