Megközelíthetőség

  • 7622 Pécs, Nyírfa u. 24.6
  • Tel.: 72 / 315-331
  • Fax.: 72 / 510-659

 

Az RG-Net Kft. munkáinak minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer szavatolja.

Gyors kapcsolat

Hirlevél
RG Cégcsoport

RG Net Kft. - hálózati eszközök, gyengeáramú villamosság, megfigyelő kamerákRG Net Kft.

www.rgnet.hu

RG Networks Kft.RG Networks Kft.

www.vannet.hu

MV NetSystemsMV NetSystems

mvnetsystems.hu

RG StúdióRG Stúdió

www.rgstudio.hu

 

Hírek


Interjú Herbály Istvánnal

<<< Vissza
 
2012.05.07

Az RG Net Kft. a Dél-Dunántúli Regionális Ügynökség egyik legrégebbi és leginnovatívabb, folyamatosan fejlődő partnere. Ezen partnerség és munkánk elismeréseként a DDRIÜ májusi hírlevelében a vállalat ügyvezetőjével, Herbály Istvánnal beszélgetett.

Herbály, István, RG-Net, rgnet, innováció, gyengeáramú rendszerek tervezése és kivitelezése, IT üzemeltetésMelyek a legfőbb jellemzői Dél-Dunántúl gazdaságának egy vállalat szemszögéből?
Sajnos nem túl rózsás a helyzet, egyre több vállalat küzd már csak a túlélésért, illetve a fennmaradásért. Érdekes módon nem a 2008-2010-es évek, hanem a tavalyi, illetve az idei év mutatják leginkább a válság hatásait, romlik a fizetési morál és hatalmas a verseny az adott megrendelésekért – melyeknek száma azonban kifejezetten alacsony.

Hogyan tud mégis ilyen jól teljesíteni az RG Net ebben a bizonytalan környezetben? Miben látja a cég jövőjét és további növekedésének kulcsát?

Alapvetően több lábon állunk, így nem függünk oly módon egy-egy szolgáltatási területünktől, hogy amennyiben az éppen nem megy jól, akkor akár a rolót is lehúzhatjuk. Öt tevékenységgel foglalkozunk, a mikrohullámú adatátviteli ágazatunk, illetve kétirányú műholdas adatátviteli tevékenységünk is olyan felhasználói körrel rendelkezik, amely szerencsére megengedi azt, hogy ne kelljen a projektek után rohangálnunk. Foglalkozunk továbbá IT üzemeltetéssel is, amely a fentiekhez hasonlóan szintén fix vevőkörrel dolgozik, kivitelezési részlegünk gyengeáramú rendszerek tervezését és üzemeltetését végzi több nagy projekt esetében is, melyek szintén biztosítják a működést. Ezen területek mindegyikére sajnos jellemző a partnerek alacsony fizetési hajlandósága. Ezek mellett még foglalkozunk hardware és software fejlesztéssel is, ahol pedig külső, illetve pályázati források felhasználásával igyekszünk népszerűbbé tenni termékeinket.

Milyen sikerekre eddig a legbüszkébb?

Leginkább arra vagyunk büszkék, hogy az elmúlt hét év alatt egy egyszemélyes vállalkozásból egy ma már több területen is tevékenykedő 25 főt foglalkoztató vállalattá nőttük ki magunkat, illetve pénzügyi mutatóink is növekvő eredményt mutatnak. Emellett meg tudtuk tartani a kis cégekre jellemző családias légkört is, amit szintén nagyon fontosnak tartunk. Több termékünk is díjazásra került, így 2010-ben a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Díj külön- díját vihettük haza, míg 2007-ben és 2008-ban a Kamara által kiosztott Minőség-díj (Baranya megyei és Dél-Dunántúli) birtokosai lehettünk, valamint egy alkalommal elnyertük a Legígéretesebb termékfejlesztés díját is. Folyamatosan ott vagyunk az innováció élvonalában, a nevünk ezen a területen ismert a régióban, ráadásul viszonylag kevesen foglalkoznak ilyen szinten ezekkel a szolgáltatásokkal, mint mi. Nagyon büszkék vagyunk továbbá a szakembergárdánkra is, akik szakértelme egyedülálló a régióban.

Miben látja a cég jövőjét és további növekedésének kulcsát?

A legfontosabb ebben az esetben a folyamatos fejlődés- javulás, illetve a rugalmasság. Értem ezalatt azt is, hogy folyamatosan fejlesztünk – akár termékekről van szó, akár a szervezet különféle átalakításáról – annak érdekében, hogy minél jobban igazodjunk a piaci igényekhez, illetve a környezet változásaihoz is. Ebben benne van a rugalmasság is, hiszen megadatott nekünk az a szerencse, hogy erőforrásainkat - szétágazó tevékenységeink miatt – tudjuk olyan területre összpontosítani, amely több reménnyel kecsegtet, ezáltal a kevésbé menő ágazatok nem rontják a vállalat teljesítményét. Emellett nagyon fontos, hogy nem ülünk egy helyben, hanem folyamatosan igyekszünk megújulni és megyünk előre.

Hogyan jelenik meg az innováció a cég életében?
Maga az innováció elég érdekes fogalom, hiszen mindenki másként értelmezi – míg valakinek kizárólag az alapkutatás jelenti az innovációt, addig szerintem az innováció egyfajta nyitottságot jelent az új dolgok irányába. Jelentheti ez azt, hogy egy új elektronikai megoldást, új alaplapot használunk, de akár új szolgáltatást is vezethetünk be. Fontosnak tartjuk az egyedi megoldásokat, hiszen ahány vevő, annyi igény merül fel a termékekkel kapcsolatosan. Emellett azt is kiemelném, hogy sosem féltünk az „ismeretlentől”, ha valamiben fantáziát láttunk, így vágtunk bele például - Magyarországon elsőként – a kétirányú műholdas internet szolgáltatás disztribúciójába. Korábban ismeretlen területnek számított, azonban mára kiderült, hogy igenis megérte a befektetett energiát és sikeresnek bizonyul. Az innováció számomra tehát nyitottságot jelent és azt, hogy felmérve a lehetőségeinket megpróbálunk úgy építkezni, hogy az a jövőben a vállalatnak és a fogyasztóknak is jó legyen.

forrás: Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2012. májusi hírlevele