Megközelíthetőség

  • 7622 Pécs, Nyírfa u. 24.6
  • Tel.: 72 / 315-331
  • Fax.: 72 / 510-659

 

Az RG-Net Kft. munkáinak minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer szavatolja.

Gyors kapcsolat

Hirlevél
RG Cégcsoport

RG Net Kft. - hálózati eszközök, gyengeáramú villamosság, megfigyelő kamerákRG Net Kft.

www.rgnet.hu

RG Networks Kft.RG Networks Kft.

www.vannet.hu

MV NetSystemsMV NetSystems

mvnetsystems.hu

RG StúdióRG Stúdió

www.rgstudio.hu

 

Hírek


Kiálítóként a Cebiten

<<< Vissza
 
2009.03.24

Az információ és kommunikáció bemutatásának középpontjában a környezetbarát technológiák álltak. A téma fontosságát leginkább az mutatta meg, hogy egy külön csarnokot szántak a szervezők arra, hogy bemutassák a technológiákat.

Bár a gazdasági válság, mint mindenhol, az idei CeBIT vásáron is éreztette hatását, mégis az esemény híre a világot körüljárva hű maradt hagyományaihoz, vagyis a „világ a CeBIT körül forgott” egy héten keresztül, legalább is Hannoverben biztosan.
A kiállítás idén 25%-al kisebb méreteket öltött tavalyhoz képest mégis monumentalitását leginkább a számokkal lehet jellemezni: 69 országból érkező mintegy 4600 kiállító, 30 csarnok és nagyjából 500.000 látogató. Méreteiből ugyan veszetett de presztízséből és hírnevéből korántsem. Világméretű cégek egész sora képviseltette magát, mint az IBM, T-Mobile, ASUS, Microsoft, Dell, Panasonic, Samsung, Hewlett Packard, Oracle, Yahoo vagy a Mobotix.


A megjelenő cégek nem csak a standjaik látványaival, hanem különböző marketinges eszközök egész sorával csalogatták magukhoz és káprázattaták el a látogatóikat. A kiosztott számos szórólapokkal és prospektusokkal, vagy a cég lógóját viselő szatyrokkal sétálgató látogatók már nem különlegességként hanem mindennapi megszokott látványkánt jelentek meg. Külön érdekesek voltak a különböző figyelemfelkeltő ruhákba öltöztetett hostess lányok, amelyek közül kiemelendő a Mobotix kreativitását tükröző ötlet.

 


Az információ és kommunikáció bemutatásának középpontjában a környezetbarát technológiák álltak. A téma fontosságát leginkább az mutatta meg, hogy egy külön csarnokot szántak a szervezők arra, hogy bemutassák a technológiákat. Sok újdonság és innováció képviseltette magát a green IT sorai között, mint például az energiatakarékos processzorok. (Cikket az újdonságokról részletesebben a www.hvplaza.hu oldalon olvashat.)
A standok és termékek sokaságát még színesítette a hasznos információkat magába rejtő előadások. A leglátogatottabb előadások a környezetbarát témakörről és a jövőbeni technológiákról szólóak voltak. De e mellet számos előadás elhangzott a kommunikáció, az ERP, az e-kereskedelem vagy az online marketinges módszerek területéről is.
Az idei év egyik résztvevőjeként volt jelen cégünk, az RG-NET Kft. is. Az innováció és a környezetbarát technológia szellemében, legújabb fejlesztésünket, a napelemes megfigyelőrendszert mutattuk be az érdeklődő nagyközönség számára. Ez a technológia nem csak megoldásokat nyújt a megfigyelésben az olyan területeken is ahol az infrastruktúra nem kellő képen kiépített, de innovatív tulajdonsásságának köszönhetően, a kiállításon alapvető újdonságként jelent meg. (részletek: www.cebit.de oldalon, keresés a kiállítók között.)
Az idei CeBIT nem csak, mint lehetőség jelent meg a cégek számára, ahhoz hogy termékeiket, újdonságaikat bemutassák és nemzetközi kapcsolatokra szert tegyenek, hanem ennél talán egy még fontosabb tartalommal is bírt. Megmutatta azt, hogy egy olyan nehéz gazdasági helyzetben is, mit amilyen a mostani lehet, és kell is fejlődni és nem szabad visszahúzódva a problémáktól és csendben megülni. Három szó, ami szimbólumként marad meg a CeBITről: fejlődés, innováció, tudás.