Megközelíthetőség

  • 7622 Pécs, Nyírfa u. 24.6
  • Tel.: 72 / 315-331
  • Fax.: 72 / 510-659

 

Az RG-Net Kft. munkáinak minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer szavatolja.

Gyors kapcsolat

Hirlevél
RG Cégcsoport

RG Net Kft. - hálózati eszközök, gyengeáramú villamosság, megfigyelő kamerákRG Net Kft.

www.rgnet.hu

RG Networks Kft.RG Networks Kft.

www.vannet.hu

MV NetSystemsMV NetSystems

mvnetsystems.hu

RG StúdióRG Stúdió

www.rgstudio.hu

 

Gyengeáramú tervezés


Napjainkban már nem kérdés egy új családi ház építése előtt, hogy szakemberrel fogjuk terveztetni otthonunkat. Nem szorul magyarázatra, hogy azon kívül mert törvényi előírás, miért is jó a leendő lakástulajdonosoknak egy tervező alkalmazása. A vállalkozások körében a gyengeáramú rendszerek kapcsán már nem tudatosul ennyire egyértelműen az előnyök hosszú sora.

Tudatos, precíz tervezéssel olyan ötleteinket is megvalósíthatjuk, amelyek idáig csak a képzeletünkben éltek. Komfortérzetünknek megfelelően alakíthatjuk az egyes rendszereket. Szeretné azt érezni, hogy minden a helyére került? Hogy az egyes technológiák egymást kiegészítve szolgálják az Ön kényelmét és biztonságát?


Piaci felméréseink azt mutatták, hogy az épületekben egyre szélesebb körben alkalmaznak gyengeáramú rendszereket. Ezek tervezése azonban sokszor kívánni valót hagy maga után. Az esetek nagy részében terv egyáltalán nem, vagy nem kellő részletességgel készül. A tervezési munkát valójában sokszor a kivitelezőkre bízzák, akik nem minden esetben rendelkeznek ehhez megfelelő ismeretekkel. A kőműves sem kezd neki a házépítésnek tervek nélkül. Mivel a tervezésbeli hiányosságok következtében később az üzemeltetés és a fenntartás során olyan hibák derülnek ki, melyek a létesítmény használhatóságát rontják.

Ismerősek azok a mindennapi apró bosszúságok, melyek megnehezítik a napi rutin feladatok elvégzését? A kiépített csatlakozók nem megfelelő helyre kerültek? Kevés lett a számítógépes és telefonos hálózati csatlakozás?


Ahhoz, hogy ezek a gyengeáramú vívmányok megfelelő módon rendelkezésünkre álljanak, erőforrásként használhassuk őket, műszakilag megbízhatóak legyenek és pénzügyi oldalról is megtérüljön a beruházásuk, olyan rendszert kell kialakítanunk, amely minden szempontból optimális. Ne szaladjon el a technikai lehetőségek elől! Tervezzen tudatosan!

 

Hol térül meg a szakértő tervező megbízása?

Amennyiben nem gyakorlott szakértő végzi a rendszer megtervezését, akkor akaratán kívül is hibákat véthet! Ezekben az esetekben a kívánt rendszer nem szolgálja a beruházó érdekeit és utólagos beavatkozás szükséges, amely további költségeket és kellemetlenségeket jelent. A gyakori hibák megnövelik az üzemeltetési költségeket, így bevétel kiesést okozhatnak. Az alkalmazott eszközök minősége gyenge, ami a hálózat működési hibájához vezethet, ez szintén többlet költségeket ró vállalkozására. Nem kifizetődő azon takarékoskodni, hogy olcsóbb szerelvényeket vagy kisebb rendszert használjon, hiszen ezek csak egyszeri költségmérséklést eredményeznek. Mivel a hibák kijavításának költsége a megtakarított összeg többszöröse lehet.

 

A gyengeáramú rendszer tervezése magába foglalja az alábbiakat: 

  • Közműegyeztetés a távközlési szolgáltatókkal, hogy a külső csatlakozás (telefonvonal, ADSL) megfelelő formában és időpontra, az Ön rendelkezésére álljon
  • Ügyféligények felmérése, amely alapján a rendszer koncepcióját kidolgozzuk
  • Egyeztetés a tervezésben résztvevő szakágakkal (építész, gépész, villamos tervezők)
  • Koncepciótervek, kiviteli tervek elkészítése leírásokkal, alaprajzokkal
  • Terv utógondozása


Végül egy kérdés megválaszolása marad csak, hogy miért is olyan fontos a rendszerünk komplexitása. Egy egyszerű példát kiemelve: egy esetleges tűzriasztás esetén az épületben kiürítésében nagy segítségre lehet egy hangosító rendszer, ha a megfelelő tervezést követően a tűzjelző és a hangosítási rendszer együttmüködésre képes. Szolgáltatásaink körét úgy alakítottuk ki, hogy partnereink igényeinek megfelelően komplex rendszereket tudjunk kialakítani. Ma már nem elég részfeladatokat megoldani, rendszerben kell gondolkodni.

Kérje az Ön igényeire szabott ajánlatunkat!