Megközelíthetőség

  • 7626 Pécs,
    Felsővámház utca 52.
  • Tel.: 72 / 315-331

 

Az RG-Net Kft. munkáinak minőségét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer szavatolja.

Gyors kapcsolat

Hirlevél
Cégtörténet


2000-ben alakult meg az RG Stúdió Kft. Fő profilja látványtervek készítése, arculat és design tervezés volt. A piaci igényekre reagálva a cég egyre inkább a webfejlesztés felé fordult, és 2001-ben már ez adta bevétele legnagyobb részét.
 
 
Az évek során olyan szolgáltatásokkal bővült az RG Stúdió alap tevékenységi köre, mint például számítógépek szervizelése, egyszerűbb számítógépes hálózatok kiépítése. Ezek a tevékenységek leginkább a meglévő Ügyfelek igényeinek kielégítését célozták, és a bevételek nagyon kis százalékát adták.

2004-re azonban olyan sokrétű lett a szolgáltatási kör és abból olyan nagy részt adtak az inkább informatikai, mint webfejlesztési tevékenységek, hogy nehéz volt a különböző területeket azonos analógiával irányítani. Ekkor körvonalazódott az RG Net megalapításának gondolata.

A gondolat 2005 februárjában formálisan is testet öltött az RG Net Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. létrehozásával.
Az RG Net átvette az RG Stúdió azon informatika feladatait, melyek nem illettek a webfejlesztés mellé és a más szakmai tapasztalatok, más szakembereket igényeltek. Ilyen feladatok voltak például a szoftverfejlesztés, a rendszerüzemeltetés, hálózatfejlesztés.

Mivel az RG Net tulajdonosi köre átfedésben van az RG Stúdióéval, és az adott szakterületek szakembereit is átvette, így nem kellett mindent az alapokról kezdeni. Ez nem csak a szaktudásra, de az ügyfélkörre, és márkanév bevezetettségére is vonatkozik.

Az RG Net 2005 év eleji megalakulásától kezdődően dinamikus fejlődésnek indult. A kezdeti szolgáltatások mellett beléptető rendszerekkel is foglalkozni kezdett, és nagy hangsúlyt fektetett egyedi fejlesztésére, az Írisz rendszerre.

Mivel az RG Stúdió és az RG Net immár cégcsoportot alkotott, RG Magyarországként fejlesztették ki a többszörösen díjazott Írisz beruházás megfigyelő rendszert
. A rendszert a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díj Elismerő oklevéllel tüntette ki, az IT Business szakmai lap pedig 2007-ben az év legígéretesebb fejlesztésének választotta.
 

Az RG Net az Írisz rendszereknél is használt IP kamerák szakterületén olyan tapasztalatokra, referenciákra tett szert, melyek országos szinten is egyedülállóak.

Az Írisz rendszer mellett nagy hangsúlyt fektet a többi tevékenysége fejlesztésére is. Legyen szó vezeték nélküli hálózatok építéséről, beléptető- vagy informatika rendszerekről, lépést kell tartanunk a technika fejlődésével, hogy ügyfeleinknek a legjobb megoldást nyújthassuk.